Cornichons van Edmond Fallot

De grote blikken kleine, knapperige en kneiterzure cornichons van Fallot zijn niet te vergelijken met de gangbare augurken in ons land. Onmisbaar bij charcuterie, paté en kaas.
Edmond Fallot is een mosterdmaker gevestigd in de mooie Franse stad Beaune, middenin de Bourgogne.

Naast deze cornichons importeren we ook hun mosterd.

Artisjokken

Onovertroffen deze artisjokken! Jong geoogst, getrimd en dan gestoofd in o.a. witte wijn en knoflook. Bij Meeuwig hebben we ze in een grote pot in olie van de familie Lauri (Latium, Italië), die al sinds 1945 groente inmaakt.

Niet te vergelijken met artisjokken uit blik. Superstevig en met die typische licht- bittere, groene artisjoksmaak. Als onderdeel van de anti-pasti, als bijgerecht, in salade, pasta, risotto of zo uit de pot, verslavend lekker!

We verkopen ze niet los, maar zolang je de artisjokken onder de olie houdt, blijven ze oneindig goed.

San Marzano tomaten

De perfect rijpe San Marzano tomaten uit de buurt van Napels. Deze met een DOP beschermde saustomaten geven naast veel smaak een mooie binding.

Een saus voor de pasta, venkel met tomatensaus uit de oven, shakashuka, een goed blikje maakt het heel makkelijk een lekker gerecht te maken.

Fagioli d’Accera

De fluweelzachte witte boontjes of eigenlijk Fagioli d’Accera zijn een DOP beschermd gewas, heel geschikt bij een stoofschotel uit de oven of als salade. Wel even afspoelen en uit laten lekken voor gebruik.

Cime de rape

Deze heerlijke Italiaanse groente komt rechtstreeks mee met de olijfolie van onze producent uit Foggia. Kort in de pan opwarmen en het is ontzettend lekker met Orecchiette pasta of op een geroosterde boterham. Nog een beetje over, geen probleem, volgende ochtend roer je het lekker door je roerei.

Al onze Overige conserven

  • Artisjokken, heel

  • Boontjes, Fagioli di Acerra

  • Cornichons, Fallot

  • San Marzano

Lieve klant,

Onverhoopt is Meeuwig dicht vandaag wegens persoonlijke omstandigheden. Volgende week zaterdag zijn we er weer!

Excuses voor het ongemak.

Groetjes Judith