Cornichons van Edmond Fallot

De grote blikken kleine, knapperige en kneiterzure cornichons van Fallot zijn niet te vergelijken met de gangbare augurken in ons land. Onmisbaar bij charcuterie, paté en kaas.
Edmond Fallot is een mosterdmaker gevestigd in de mooie Franse stad Beaune, middenin de Bourgogne. Naast deze cornichons importeren we ook hun mosterd.

Artisjokken

Deze artisjokken zijn zo stevig dat je ze in plakjes kan snijden. Een licht bittere typische artisjokken smaak zonder zure toevoegingen. Prima als anti-pasti, of gefrituurd of door een vegetarische risotto! Ingelegd in olie en onder de olie lang houdbaar. Niet te vergelijken met artisjokken uit blik.

San Marzano tomaten

De perfect rijpe San Marzano tomaten uit de buurt van Napels. Deze met een DOP beschermde saustomaten geven naast veel smaak een mooie binding. Een saus voor de pasta, venkel met tomatensaus uit de oven, shakashuka, een goed blikje maakt het heel makkelijk een lekker gerecht te maken.

Fagioli d’Accera

De fluweelzachte witte boontjes of eigenlijk Fagioli d’Accera zijn een DOP beschermd gewas, heel geschikt bij een stoofschotel uit de oven of als salade. Wel even afspoelen en uit laten lekken voor gebruik.

Al onze Overige conserven

  • Artisjokken, heel ‘alla giudia’

  • Boontjes, Fagioli di Acerra

  • Cornichons, Fallot

  • San Marzano