Bonito reserva de familia

Voor deze blikjes ‘reserva’ wordt de bonito zorgvuldig geselecteerd en schoongemaakt om vervolgens ingeblikt nog een tijd te laten rijpen. Zoals bij kaas of wijn, verbetert het rijpingsproces de smaak en de structuur van de vis. Bijzonder delicaat en fijn!

 

Sardines

De sardines van Ortiz worden na vangst direct stuk voor stuk met de hand schoongemaakt en ingeblikt. Supersappige en stevige sardines in goede olijfolie. Lekker bij de borrel, in een salade, pasta of lekker op je boterham met mayo.
Ingeblikt in olijfolie worden de sardines van Ortiz met de jaren delicater en fijner van smaak, leg dus vooral een voorraadje aan!

 

Boquerones

Wie ooit in Spanje is geweest, heeft ongetwijfeld een bordje boquerones voorgezet gekregen bij het aperitivo. Boquerones zijn ansjovisjes die niet zijn ingemaakt in zout maar in witte wijnazijn. Hierdoor worden de visjes langzaam ‘gegaard’ (zoals ceviche). Zodra ze op goede cuisson zijn, worden ze uit de azijn gehaald en in olijfolie, peterselie en knoflook gelegd en zijn ze klaar om te eten. Neem er een glaasje koele wijn of vermouth bij.
De boquerones moeten gekoeld bewaard worden.

 

Ventresca de Bonito

Het buikspek van de witte tonijn. Sappig en lekker vet, is dit een ware delicatesse! Hiermee maak je een chique Salde Nicoise.

 

Cabbala del Sur (makreel in olijfolie)

Zoals de bonito en sardines van Ortiz, wordt ook deze makreel gevangen in de Baskische zee. Met de hand schoongemaakt en met extra vergine olijfolie ingemaakt in glazen potten. Met een lekkere textuur en een milde smaak, gebruik in voorgerechten en salades.

Bonito mi-cuit

Deze tonijn wordt op een bijzondere manier ingemaakt. De vis wordt niet gegaard en in olijfolie ingeblikt, maar gaat rauw de weckpot in zonder enige toevoeging en wordt gegaard in een heet waterbad. Verfijnde, pure smaak en lekker stevig en sappig van textuur.

 

Sardines Lou Ferignade

Goeie Franse sardines uit de Provence. Deze worden in de Middelandse Zee gevangen en ingeblikt met lekkere extra vierge olijfolie.

Visconserven van Ortiz

De onvolprezen (en mooie!) visconserven van Ortiz. Perfecte fileetjes ansjovis in olijfolie, mals en sappig. Je eet ze zo uit het blikje bij de borrel of op een salade. Nota bene: blikjes ansjovis bewaar je in de koelkast, rauwe ansjovis is een semi-conserve!

In de blikken Bonito del Norte zit met de lijn gevangen bonito, kleine tonijntjes uit de Golf van Biskaje. De olijfolie in het blik komt niet in aanraking met zuurstof en wordt dus niet ranzig. Integendeel: hoe langer je ze bewaart hoe zachter en lekkerder ze worden. Daarom vermelden sommige blikjes het vangstjaar!

Olijven gevuld met ansjovis van Ybarra

De piepkleine rits-rats blikjes olijfjes voor bij de borrel van Ybarra: leg ze in de la en je hebt iets pittigs bij de hand. Het zijn manzanilla olijven, die komen uit de omgeving van Sevilla. Daar waar het bedrijf Ybarra sinds 1842 is gevestigd.

Al onze Visconserven

  • Ansjovis glas of blik, Ortiz

  • Ansjovis in zout (vacuum)

  • Bonito del norte mi-cuit, Ortiz

  • Bonito del Norte, Ortiz

  • Bonito reserva de familia, Ortiz

  • Boquerones, Ortiz

  • Makreel in olijfolie, Ortiz

  • Sardines van Lou Ferrignade

  • Sardines, Ortiz

  • Ventresca de bonito, Ortiz