Wij verkopen naast olijfolie ook veel verschillende andere oliën. Vaak zijn deze koudgeperst en smaken ze naar de producten waaruit ze zijn geperst.
Een aantal van deze oliën komt van Nederlandse bodem.
Alfredo Cetrone is de producent van onze Gaeta olijfolie. Deze producent maakt ook de citroen-, sinaasappel- en peperoncino-oliën.
Deze oliën zijn niet gearomatiseerd, de citroenen, sinaasappels en pepers zijn mee geperst met de olijven. Net als bij het persen van olijven wordt het vocht tijdens het centrifugeren gescheiden van de olie en komt alleen de etherische olie uit de citroen, sinaasappel en pepers in de olie terecht.
Hierdoor krijgt de olijfolie een enorm lekkere en intense, maar ook vriendelijke smaak en vooral geen scherpe aroma’s.
Wij laten onze eigen fris-zachte Tarragona olijfolie aromatiseren met verse basilicum van Abma’s uit Noord Holland.
Hierdoor krijgt iedere oogst zijn eigen unieke smaak. Geen aroma’s, geen toevoegingen, puur olie geparfumeerd met basilicum.
Deze ronde diepgroen pompoenpitolie komt uit Oostenrijk. De plek voor Kürbiskernpitten uit enorme pompoenen. Heftig groen/rood en dito smaak.
In Oostenrijk vooral gegeten met koude zuurkool en in frisse salades.
Walnoot- en hazelnootolie geperst in de Betuwe van Nederlandse noten door Veld4 die ook appels en ander fruit tot sap persen.
Deze Koolzaadolie wordt kleinschalig geperst in Ee, Friesland. Bij een boerenbedrijf dat zelf koolzaad importeert. De smaak is hooi- of stro-achtig en geel van kleur.
Zonnebloemolie van een oliepersbedrijf net over de grens met Duitsland bij Enschede.
Het oliepersbedrijf heeft een eigen industriële perserij waar ook olie wordt geraffineerd. Een gedeelte wordt dus ongeraffineerd verkocht. De geur is notig en rokerig en de olie smaakt naar droge, rijpe zonnebloempitten.