'Birdeye' kappertjes

Zulke kleine kappertjes zie je nergens! Hoe kleiner hoe mooier geldt bij kappertjes. Geen dikke zure krengen maar fijn en strooibaar. 

Deze kappertjes worden met de hand van struiken geplukt, een heidens karwei. Wij kunnen ze verkopen omdat we goede contacten hebben met onze Italiaanse olijvenhandelaar die deze kappertjes koopt in Marokko. Bekijk ze eens goed van dichtbij: hoe mooi van kleur en verschillend gestippeld, ja echt!

Pimenton de la vera

Beroemde peperachtige paprikaatjes uit La Vera, gedroogd boven een rokerig vuur en mega fijn gemalen. Hiermee worden chorizo’s zo rood en lekker. Maar ook in tortilla, maaltijdsoepen, bij gebakken aardappeltjes en over de pulpo. Bij ons in picante (valt mee!) en dulce te koop, blijft eeuwig goed.

De Kroon Mayo

Natasja  Waterschoot nam in 1998 de mostaard fabriek ” De Kroon” over, na 4 generaties familie Moortgat. Zij maakt elke maandag en dinsdag twee soorten mostaard, grove en fijne.

 De rest van de week is ze ‘op de baan’ om door heel België  slagers, frietkotten en winkels te bevoorraden. Wij kopen naast haar mosterd ook haar frisse, romige, typisch Belgische mayo in grote en kleine pot. 

Deze mayonaise is lekker lobbig, tikkeltje zuur. EN… blijft zo lekker op je patatje hangen. Dat is wat je wilt toch?

Chips Sarriegui

Op een groot plein midden in San Sebastian stond jaren geleden een kiosk met z’n achterkant tegen een oude kerk. Daarbinnen werden de hele dag chips gebakken en in puntzakken verkocht. Toen nog onder de naam San Jeronimo. 

Er zijn natuurlijk allerlei soorten chips met elk hun eigen charme. Deze zijn extreem dun, rommelig van vorm, licht vettig, ongelooflijk crunchy en echt alleen naar aardappel smakend. Doordat ze zo dun zijn, zijn ze licht om te eten als snack maar ook als onderdeel van een maaltijd. 

De ingrediënten zijn aardappel , olijfolie en een beetje zout. Gelukkig zijn de zakken groot want stoppen met snacken valt niet mee.

Al onze Diversen food

  • Chips, Sarriegui

  • Cime de rape

  • Kappertjes, birdeye

  • Mayonaise, De Kroon

  • Mosterdzaad, geel

  • Pimenton de la vera

  • Pimenton de la vera dulce & picante

  • Saffraan

Lieve klant,

Onverhoopt is Meeuwig dicht vandaag wegens persoonlijke omstandigheden. Volgende week zaterdag zijn we er weer!

Excuses voor het ongemak.

Groetjes Judith